Acces la:

Conținut principal:

Rezonator de sunet

Rezonator de sunet

FONOCON rezonator de sunet

De multe decenii se experimentează în domeniul difracţiei sunetului. Forster a dezvoltat pentru prima dată cu ajutorul unei combinări eficiente a calculelor de simulare și a cercetărilor normate, experimentale o soluție fizică clară - FONOCON rezonator de sunet. Acest element de acustic eficient montat prin aplicare a fost optimizat special pentru spectrul de zgomot al căii ferate. Aceasta se poate utiliza atât la pereţii de protecţie împotriva zgomotului existenţi cât și la cei care trebuie construiţi.

Montaj rezonator de sunet
FONOCON Rezonator de sunet

Element eficient acustic care se aplică, optimizat pentru spectrul de zgomot al căii ferate.

Cu sprijinul partenerilor științifici din domeniul acusticii este posibil acum în sfârşit, să se facă afirmaţii clare în ceea ce privește eficiența reală și aceasta să fie coordonată, de asemenea, cu standardele europene relevante. Efectul acustic poate fi atribuit eficienței unui rezonator. Pentru prima dată, acesta a putut fi implementat constructiv, eficient și compatibil în sistemul de protecţie împotriva zgomotului de la Forster.

Proiect de cercetare și dezvoltare

Conceptul acustic de bază al elementului care se poate aplica se bazează pe rezonatoare λ/4. Aceşti rezonatori închişi pe o parte şterg presiunea acustică la frecvența de rezonanță la deschiderile camerelor individuale ale rezonatorului ca urmare a interferenței distructive.

Pentru a optimiza rezonatorul de sunet, trebuie adaptate lungimile camerelor individuale ale rezonatorului la scopurile de utilizare.

Proiect de cercetare și dezvoltare, rezonator de sunet
Estimarea eficacității acustice globale în câmpul îndepărtat.

Estimarea eficacității acustice globale în câmpul îndepărtat.

Pe lângă optimizarea difracţiei sunetului sunt încă cel puțin două aspecte suplimentare utile pentru o reducere a zgomotului. Pe de o parte, marginea proeminentă a produsului (în raport cu restul peretelui pentru protecţia împotriva zgomotului), iar pe de altă parte, orientarea geometrică a suprafeței absorbante. 

înapoi la începutul paginii